palkornel.hu/innosetup // Magyar Inno Setup oldal
-Főoldal

-Üdvözlet

-Látogatók

Inno Setup

-Az Inno Setup

-Letöltések

-Levelezőlista


-GyIK / FAQ

-Tudásbázis


-Wizard Images

-Translation

Magyarul

-Visual Basic .NET

-Visual Basic 6.0

Támogatás

-Kapcsolat

Linkek

-Jordan Russell's
Software

-Egonsoft Oldalak

Error: Unable to connect to the Visitor Statistic server: The remote server returned an error: (503) Server Unavailable.
látogató járt itt
1999. december
óta

Gyakran Ismételt Kérdések

Utoljára frissítve: 2003.10.07.

Működés

Problémák

Telepítési feladatok

Hogyan telepítsem...?

Kompatibilitás

Egyéb


Működés

Az Inno Setup szövegének lefordítása

Az Inno Setup szövegének más nyelvre való fordításához nem szükséges a forráskód módosítása. Egyszerűen készíts egy másolatot a Default.isl fájlról (az Inno Setup tartalmazza), és kezdd el átírni a szöveget benne. (Ne módosítsd közvetlenül a Default.isl fájlt, különben elvesznek a módosításaid, amikor egy új Inno Setup verziót telepítesz.) Olvasd el a "[Messages] Section" témakört az Inno Setup súgófájljában néhány fontos tanácsért.

Miután befejezted az új .isl fájl készítését, készíts egy [Languages] szakaszt, hogy a fordító (compiler) ezt használja:

[Languages]
Name: fordításom; MessagesFile: "compiler:Fordításom.isl"

Ha az Inno Setup egy a 4.0-nál előbbi változatát használod, ezt használd helyette:

[Setup]
MessagesFile=compiler:Fordításom.isl

A magyar nyelvű fordítás letölthető a Letöltések oldalról, további fordításokat Jordan Russell Inno Setup Translations oldaláról tölthetsz le. A Letöltések oldalról letölthetsz egy programot is, amely segít az .isl fájlok szerkesztésében.

Támogatja a MBCS-t (multi-byte character sets)?

Az Inno Setup 2.0.6 teljeskörű MBCS támogatást nyújt. Vezérbájt (lead byte) ellenőrzést végez minden fájnévben és a konstansátadásoknál, így már nem hibázhatja el a követőbájtokat (trail byte) a backslasheknél ("\") vagy a kapcsoszárójeleknél ("{").

A 2.0.6 verziónál régebbiek nem tartalmaznak speciális MBCS támogatást.

Támogatni fogja a Windows Installert a jövőben?

Jelenleg Jordan Russellnek nem szerepel a tervei között az Inno Setup Windows Installer kiadása. A Windows Installer "támogatása" valószínűleg magában foglalná a program teljes újraírását - ez olyan valami, amihez nincs Jordan Russellnek ideje vagy kedve.

Hogyan tudom megváltoztatni a Setup.exe ikonját?

Ez jelenleg nem lehetséges. Viszont feltételezhetően a következő kiadásokban lesz egy opció ennek megadásához. Ez az opció valószínűleg csak NT/2000/XP alatt lesz elérhető, mivel a Windows 95/98-ból hiányzik az UpdateResource funkció, amely lehetővé teszi az erőforrások (resources) módosítását lefordított (compiled) EXE-kben.

De ma már léteznek mások által készített programok, mint az Inno Setup Icon Replacer, a ReplaceIcon, a Microangelo, és a Resource Hacker, amelyek képesek a Setup.exe ikonjának megváltoztatására.

Tudok feltételes telepítést készíteni - például, csak akkor folytatja, ha egy bizonyos rendszerleíró kulcs vagy fájl létezik?

Az Inno Setup 4 támogatja az új Pascal Scripting lehetőségen keresztül.

Megjegyzés: a korábbi Inno Setup verziókkal is lehetséges volt különböző fájlok telepítése a Windows verziójától függően.

Létezik "web telepítési" lehetőség?

Nem, és amikor ez íródott, még nem voltak Jordan Russellnek tervei ilyen lehetőség hozzáadásáról.

Lehet csendes telepítést végezni a /SILENT vagy a /VERYSILENT parancssori paraméterek használata nélkül?

Nem, és nincs is ilyen jellemző tervezve (vissza lehetne vele élni). Ha az a szándékod, hogy a felhasználói beavatkozás tartson a minimálishoz, használd a Disable* [Setup] szakasz beli direktívákat.

Tudja-e a Telepítő a rendszerleíró-adatbázis egy bejegyzését az alapértelmezett könyvtár neveként használni?

Igen. Használj egy {reg:...} konstansot a DefaultDirName-ben. Például:

[Setup]
DefaultDirName={reg:HKLM\Software\Programom,Path|{pf}\Programom}

A {reg:...} konstansok használatára vonatkozó további információkat az Inno Setup súgófájljának "Constants" témakörében találsz.


Problémák

Fordító hibaüzenet: "Elhagyott vagy hibásan használt idézőjel a paraméterben"
("Mismatched or misplaced quotes on parameter")

Ez az üzenet általában akkor jelenik meg, ha megpróbálsz egy idézőjel (") karaktert tenni a paraméter adatai közé, de nem duplán, ahogy szükséges. További információkért olvasd el a "Parameters in Sections" az Inno Setup súgófájljában.

Az alkalmazásom nem találja a fájljai némelyikét, ha a Telepítő által készített parancsikonnal indítom. Tökéletesen működik, ha duplán kattintok az alkalmazás EXE-jére az Intézőben.

Az alkalmazásod valószínűleg nem határozza meg a megnyitni próbált fájlok útvonalát, így várható, hogy az aktuális könyvtárban keresi őket. Az Inno Setup alapértelmezésben nem ad értéket a parancsikonok "Kezdet" mezőjének, ez azt jelenti, hogy a Windows magától az aktuális könyvtárat választja ki, ami általában nem azonos az alkalmazásod könyvtárával. Ennek az egyszerű műveletnek az elvégzésével; egy "WorkingDir: {app}" paramétert kell egyszerűen az [Icons] szakasz bejegyzéséhez adni.

Bár mégse ez a legajánlottabb megoldás. A legtöbb esetben, az alkalmazásokat várhatóan nem a saját könyvtárukból indítják. Mindig meg kell határozniuk az általuk megnyitott fájlok teljes útvonalát. A Delphiben vagy a C++Builderben lehetőség van az EXE-t tartalmazó könyvtár teljes útvonalának a következő hívással: ExtractFilePath(ParamStr(0)). Ha például hozzá akarod kapcsolni a "Fájl.txt" nevű fájlt, a következőt kell használnod: ExtractFilePath(ParamStr(0)) + 'Fájl.txt'.

Miért jelenik meg "A telepítőfájlok megsérültek" üzenet néhány rendszeren?

Ez a hibaüzenet akkor jelenik meg, ha egy telepítésre vonatkozó fájlnak (pl., setup.exe, setup.1) hibás a mérete, vagy egy fájl valamelyik részének nem sikerül a CRC ellenőrzése. Más esetben nem jelenik meg ez az üzenet.

Ha a telepítődet interneten keresztül terjeszted, és sokan jelzik ezt a hibát, lehet, hogy a webszervered néhány fájlt a kapcsolat idő előtti megszakításával kézbesít. Ellenőriztesd a felhasználóiddal a letöltött fájl(ok) bájtokban mért méretét.

Ha a telepítődet CD-ROM-on vagy hajlékonylemezen terjeszted, hehet, hogy a CD-ROM vagy a hajlékonylemez rossz, vagy esetleg meghibásodott a meghajtó.

Ha az alkalmazásom egy új verzióját telepítem a régebbi verzió eltávolítása nélkül, egy második bejegyzés lesz a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése listájában.

Ez akkor történik, ha megváltoztatod a AppId beállítást a verziók között, vagy ha az AppId nincs megdva, az AppName beállítást. Ha ezt teszed, a Telepítő nem tudhatja, hogy a két verzió ugyanazé az alkalmazásé, és így egy új bejegyzést hoz létre a Programok telepítése és törlése listájában. Emellett egy új eltávolítási naplófájl (unins???.dat) készül. Ennek a magától érthetődő megoldása, hogy ne változtasd meg az AppId vagy AppName beállítást.

Ha meg kell változtatnod az AppName beállítást egy új verzióban, állítsd az AppId beállítást az előző verzió AppId vagy AppName beállításának értékére.

Telepítő hibaüzenet: "Nem lehet regisztrálni a DLL-t/OCX-et: A DllRegisterServer export nem található"
("Unable to register the DLL/OCX: DllRegisterServer export not found")

Ez az üzenet általában azt jelenti, hogy az általad "regserver" jelöléssel (flag) ellátott fájl nem rendelkezik a regisztrálás lehetőségével. Távolítsd el a "regserver" jelölést (flag) a [Files] szakasz beli bejegyzésből és az üzenet eltűnik.

Az eltávolítás után, a telepítés közben létrehozott könyvtárak továbbra is megmaradnak.

Van néhány ok, amiért egy könyvtár nem kerülhet eltávolításra:
 • Már létezett a telepítés előtt. Alapértelmezésben a telepítéseltávolító biztonságosan jár el, és nem távolítja el azokat a könyvtárakat, amiket a telepítő nem hozott létre.
 • Fájlokat vagy alkönyvtárakat tartalmaz. Használd a [UninstallDelete] szakaszt, ha szükséged van rá, hogy a telepítéseltávolító további fájlokat/könyvtárakt töröljön.
 • Egy futó folyamat aktuális könyvtára az adott könyvtár.
Megjegyzés: Az Inno Setup 2.0.1 előtti verzióiban, a könyvtárakat meg kell határozni a [Dirs] vagy az [UninstallDelete] szakaszok valamelyikében, hogy a telepítéseltávolító törölje őket. Az Inno Setup újabb verzióiban a [Files] szakasz beli bejegyzések által létrehozott könyvtárakat automatikusan törli a telepítéseltávolító, ha nem léteztek a telepítés előtt.

Futtatok egy parancsfájlt (batch fájl) a [Run] szakaszban, de az ablak a képernyőn marad, miután befejezte a végrehajtását. Szeretném "kilépéskor bezárni".

Tim Rude-tól:
A legegyszerűbb mód ahhoz, hogy egy olyan parancsfájlt kapjunk, amelyik automatikusan bezáródik kilépéskor, a képernyő törlése a végén a CLS parancs használatával.

--- parancsfájl 1 ---

@echo off
echo Hello Világ
echo Ez a parancsfájl NEM záródik be kilépéskor

--- parancsfájl 2 ---

@echo off
echo Hello Világ
echo Ez a parancsfájl BEZÁRÓDIK kilépéskor
cls

Megváltoztattam a DefaultDirName-et a szkriptemben, de amikor futtatom a Telepítőt, a korábbi könyvtár az alapértelmezett.

Indításkor a Telepítő megnézi a rendszerleíró-adatbázist, ugyanaz az alkalmazás telepítve lett-e már korábban, és ha igen, az előző telepítés könyvtárát fogja alapértelmezettként mutatni a felhasználónak a varázslóban. Ha eltávolítod az alkalmazást, és újra futtatod a Telepítőt, az új DefaultDirName beállítást fogja használni. Ha ki akarod kapcsolni ezt a lehetőséget, állítsd a UsePreviousAppDir-t "no"-ra.

Van két [Icons] bejegyzésem ugyanazzal a Name paraméterrel, de közülük csak az egyik kerül telepítésre.

Két fájlnak nem lehet ugyanaz a neve, és mivel a parancsikonok fájlok, emiatt két parancsikonnak nem lehet ugyanaz a neve.

A Telepítő nem várja meg, hogy a [Run] bejegyzések által végrehajtott programok befejeződjenek.

Először győződj meg róla, hogy nem használod a "nowait" vagy a "waituntilidle" jelöléseket (flags) a [Run] bejegyzésben. Ezek a jelölések megakadályozzák a Telepítőt, hogy megvárja, amíg a folyamat teljesen ben nem fejeződik.

Ha nem használod ezeket a jelöléseket, és még mindig nem tűnik úgy, hogy vár a programra, hogy befejeződjön, akkor valószínűleg az történik, hogy az EXE, amit futtatsz, átvált egy másik folyamatra, majd azonnal befejezi önmagát, ez azt eredményezi, hogy a Telepítő azt gondolja, hogy a program befejeződött. Ez ismerten megtörténik a régebbi InstallShield alapú telepítőkkel (ennek kiküszöbölésére, próbáld meg használni a /SMS kapcsolót).

Egy egyszerű mód annak ellenőrzésére, hogy ezt teszi-e a program, hogy futtasd a "START /WAIT ProgramNév.exe"-t a parancssorból, és látod, hogy visszatértél-e a parancssorhoz mielőtt kilép a program.

Telepítési feladatok

Internet (URL) parancsikon készítése

Először készíts például egy "weboldal.url" nevű fájlt, majd írd bele a következő sorokat:

[InternetShortcut]
URL=http://web.oldal.cim/

Végül add hozzá a szkriptedhez a következő sorokat:

[Files]
Source: "weboldal.url"; DestDir: "{app}"

[Icons]
Name: "{group}\A Web oldalam megtekintése"; Filename: "{app}\weboldal.url"

Parancsikonok létrehozása a Gyorsindítás (Quick Launch) eszköztárban

Frissítsd az Inno Setupot legalább 1.3.11 verzióra, ezután használd a következőket:

[Icons]
Name: "{userappdata}\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Programom"; Filename: "{app}\Programom.exe"

A "Kezdet" mező megadása Parancsikonnál

Használd a WorkingDir paramétert az [Icons] szakasz beli bejegyzésnél.

Fájl Társítások létrehozása

Először állítsd a [Setup] szakaszban a "ChangesAssociations" direktívát "yes"-re. Majd hozz létre [Registry] bejegyzéseket az alábbiak szerint.

[Registry]
Root: HKCR; Subkey: ".pfm"; ValueType: string; ValueName: ""; ValueData: "ProgramomFájlja"; Flags: uninsdeletevalue

A ".pfm" a társítandó kiterjesztés. A "ProgramomFájlja" a rendszerleíró-adatbázisban (registry) tárolt fájltípus belső neve. Győződj meg róla, hogy egy egyedi nevet használsz-e, nehogy véletlenül felülírd egy másik alkalmazás regisztrációs kulcsát.

Root: HKCR; Subkey: "ProgramomFájlja"; ValueType: string; ValueName: ""; ValueData: "Programom fájlja"; Flags: uninsdeletekey

A "Programom fájlja" feljebb fájltípus Intézőben megjelenő neve.

Root: HKCR; Subkey: "ProgramomFájlja\DefaultIcon"; ValueType: string; ValueName: ""; ValueData: "{app}\PROGOM.EXE,0"

A "DefaultIcon" az a regisztrációs kulcs, amely meghatározza a fájltípushoz rendelt ikont tartalmazó fájl nevét. A ",0" arra utasítja az Intézőt, a PROGOM.EXE-ben található első ikont használja. (",1" a második ikont jelenti.)

Root: HKCR; Subkey: "ProgramomFájlja\shell\open\command"; ValueType: string; ValueName: ""; ValueData: """{app}\PROGOM.EXE"" ""%1"""

A "shell\open\command" az a regisztrációs kulcs, amely meghatározza a végrehajtandó programot, amikor a megadott típusú fájlra duplán kattintunk az Intézőben. Az idézőjelek a hosszú-fájlnevek helyes kezelése miatt vannak a parancssorban.

Környezeti változók beállítása

Windows NT/2000/XP alatt a környezeti változók a rendszerleíró-adatbázisban vannak karakterláncokként tárolva, így a [Registry] szakasz használatával lehet őket befolyásolni. A rendszerszintű környezeti változók a következő helyen találhatók:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment
A felhasználófüggő környezeti változók a következő helyen találhatók:
HKEY_CURRENT_USER\Environment
Windows 95/98/Me alatt módosítanod kell AUTOEXEC.BAT-ot a környezeti változók beállításához. Az Inno Setup nem tartalmaz beépített lehetőséget ehhez, bár írhatsz egy kis programot, ami elvégzi, és lefuttathatod a [Run] szakaszban (további információ).

A "Kilépéskor bezárás" kapcsoló megadása MS-DOS programhoz tartozó Parancsikonnál

Az Inno Setup 1.3.15 és újabb verziói támogatják a "closeonexit" és a "dontcloseonexit" jelöléseket (flags) az [Icons] szakaszban.

Biztonsági másolat készítése a fájlok felülírása előtt

Az Inno Setupnak jelenleg nincs erre a feladatra meghatározott megoldása, de másolatot készíthetsz a fájlról, mielőtt felülíródik. A következő egy a [Files] szakasz beli bejegyzés hasonlít ehhez:

Source: "{app}\Programom.exe"; DestDir: "{app}\biztonsági másolat"; Flags: external skipifsourcedoesntexist uninsneveruninstall

Különböző fájlok telepítése a Windows verziójától függően

Ez megvalósítható a MinVersion és/vagy az OnlyBelowVersion paraméterekkel egy bejegyzésnél (entry). Nézd meg a Common Parameters tárgyat a dokumentációban a részletekről.

Itt egy egyserű példa, hogy hogyan lehet telepíteni egy fájlt NT felületekre (Windows NT/2000/XP) és egy másik fájlt nem NT felületekre (Windows 95/98/Me):

[Files]
Source: "{app}\WinNT2000XP.exe"; DestDir: "{app}"; MinVersion: 0, 1
Source: "{app}\Win9598Me.exe"; DestDir: "{app}"; MinVersion: 1, 0

a "0" azt jelenti, hogy soha nem kerül telepítésre; az "1" azt jelenti, hogy minden verzión telepítésre kerül (azaz 1.0 vagy újabb verzión).

Megjegyzés: A fenti technika nincs korlátozva a [Files] szakaszra; a MinVersion és az OnlyBelowVersion a legtöbb szakaszban használható.

Engedélyek beállítása fájlokon, könyvtárakon vagy rendszerleíró bejegyzéseken

Jelenleg nincs beépített támogatás engedélyek (vagy "biztonság") beállítására, de ennek elvégzésére használhatsz egy SetACL.exe nevű programot. Itt egy példa:

[Files]
Source: "SetACL.exe"; DestDir: "{tmp}"

[Run]
; "Módosítás" engedély adása Mindenkinek az {app}\adat könyvtárra
Filename: "{tmp}\SetACL.exe"; Parameters: """{app}\adat"" /dir /grant S-1-1-0 /change /sid"
; Engedély adása Mindenkinek értékek módosítására a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Cégem\Programom alatt
Filename: "{tmp}\SetACL.exe"; Parameters: """MACHINE\SOFTWARE\Cégem\Programom"" /registry /grant S-1-1-0 /set_val /sid"

A telepítőmhöz szükség van olyan műveletek elvégzésére, amelyekre az Inno Setup látszólag nem ad megoldást.

A megoldás a Tudásbázis Egyéni funkciók készítése oldalán található.

Hogyan telepítsem...?

OCX Fájlok

Egy OCX fájl telepítése a következőképpen ajánlott.

[Files]
Source: "ComCtl32.ocx"; DestDir: "{sys}"; CopyMode: alwaysskipifsameorolder; Flags: restartreplace sharedfile regserver

Visual Basic Rendszerfájlok

Olvasd el a Tudásbázis ide vonatkozó oldalát.

Visual C++ Rendszerfájlok (pl. MFC)

Olvasd el a Tudásbázis ide vonatkozó oldalát.

COMCTL32.DLL

Ha az alkalmazásodnak egy frissített verziójú COMCTL32.DLL-re van szüksége, utasíthatod a felhasználóidat, hogy töltsék le a COMCTL32 frissítését a Microsofttól, vagy hívhatod a COMCTL32 frissítést a telepítésedből a következő sorok használatával:

[Files]
Source: "50comupd.exe"; DestDir: "{tmp}"

[Code]
function ShouldInstallComCtlUpdate: Boolean;
var
  MS, LS: Cardinal;
begin
  // Csak akkor telepíti, ha a létező comctl32.dll < 5.80
  Result := False;
  if GetVersionNumbers(ExpandConstant('{sys}\comctl32.dll'), MS, LS) then
    if MS < $00050050 then
      Result := True;
end;

[Run]
Filename: "{tmp}\50comupd.exe"; Parameters: "/r:n /q:1"; Check: ShouldInstallComCtlUpdate

Ne próbáld a COMCTL32.DLL-t közvetlenül a [Files] szakasz használatával telepíteni; a Microsoft nem engedélyezi, és ez veszélyes.

BDE (Borland Database Engine)

A BDE 32-bites verziójának Inno Setuppal történő telepítésének részleteiről a Tudásbázis A BDE telepítése oldalán olvashatsz.

MDAC, ADO, Jet, stb.

Olvasd el a Tudásbázis ide vonatkozó oldalát.

Kompatibilitás

OS Kompatibilitás

A jelenleg támogatott platformok magukban foglalják a következőket: Windows 95, 98, 2000, XP, Me és NT 4.0.

Jordan Russell jelenleg elsősorban Windows 2000-et használ fejlesztésre, így a Windows 2000 kompatibilitás a legelső.

Ha jelentős összetevőket módosít, rendszerint személyesen teszteli őket minden támogatott Windows verzió alatt.

Az Inno Setup 16-bites verziója megszűnt a 1.3 verziótól kezdődően. A Windows NT 3.51 támogatása megszűnt a 3.0 verziótól kezdődően.

Y2K Kompatibilitás

Az Inno Setup teljesen Y2K kompatibilis az 1.09 óta mindenképp. Valószínűleg már az Inno Setup korábbi verziói is Y2K kompatibilisek voltak, de visszamenőleg nincsenek tesztelve.

A telepítő egyedül akkor használja a dátumokat, amikor összehasonlítja a fájlok dátumbejegyzéseit másolásuk előtt. És ezt is csak akkor teszi, amikor feldolgozza a [Files] szakaszban azokat a bejegyzéseket, amelyek tartalmazzák a comparetimestamp jelölést (flag). A 16 bites, 1.11i vagy újabb verziójú Inno Setup 2107-ig tudja helyesen kezelni a fájlok évszámát, ez a legnagyobb szám a 16 bites Windows API-hoz (az 1.11i-nél korábbi verziók 2043-ig tudják kezelni az évszámokat). Az Inno Setup 32 bites változata az 1.09 verzió óta nem rendelkezik évszámokra vonatkozó korlátozással.

Windows NT/2000/XP és Rendszergazdai jogosultságok

Egy általános, Inno Setuppal készített, Windows NT/2000/XP alatt futó telepítő nem igényel rendszergazdai vagy "kiemelt felhasználói" jogosultságokat, bár néhány kivétel lejjebb olvasható:

Dolgok, melyekhez rendszergazdai jogosultságokra van szükség Windows NT/2000/XP alatt:

 • Az "AdminPrivilegesRequired=yes" be van állítva a szkript [Setup] szakaszában, ami megszakítja a Telepítőt egy hibaüzenettel, ha a felhasználó nem rendelkezik rendszergazdai jogosultságokkal. (Az alapértelmezett beállítás az AdminPrivilegesRequired direktívához a "no".)
 • A "restartreplace" jelölés (flag) használva van a [Files] szakaszban. Ezen jelölés (flag) hatására az Inno Setup hívja a MoveFileEx funkciót, amely megpróbál írni a "HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Session Manager" kulcsba. Az ebbe a kulcsba való írás a Rendszergazdákra van korlátozva.
 • Kulcs írása a HKEY_USERS\.DEFAULT kulcs alá a [Registry] szakasz használatával. Az ebbe a kulcsba való írás a Rendszergazdákra van korlátozva.

Dolgok, melyekhez rendszergazdai vagy "kiemelt felhasználói" jogosultságokra van szükség Windows 2000/XP alatt:

 • A "regserver" jelölés (flag) használata a [Files] szakaszban. A legtöbb esetben egy DLL regisztrálása magában foglalja a HKEY_CLASSES_ROOT kulcsba való írást, ehhez nincs jogosultsága az általános felhasználóknak.
 • A "sharedfile" jelölés (flag) használata a [Files] szakaszban. Ezen jelölés (flag) hatására az Inno Setup létrehoz/frissít egy "HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ SharedDLLs" beli értéket. Az általános felhasználók nem írhatnak ebbe a kulcsba.
 • A FontInstall paraméter használata a [Files] szakaszban.
 • Kulcs írása a HKEY_LOCAL_MACHINE vagy a HKEY_CLASSES_ROOT kulcs alá a [Registry] szakasz használatával. Az általános felhasználók nem írhatnak ezekbe a kulcsokba.

Az Inno Setup nem igényli az írási jogot a WINNT könyvtárba, vagy egyéb, feljebb nem említett regisztrációs kulcsokhoz.

Mi változik, ha a telepítőt egy rendszergazdai jogosultságokkal nem rendelkező felhasználó futtatja?

 • A regisztrációs kulcs a Programok hozzáadása Vezérlőpult bejegyzés számára a HKEY_CURRENT_USER-ben kerül létrehozásra a HKEY_LOCAL_MACHINE helyett. Így csak az a felhasználó látja a bejegyzést a Programok hozzáadásában, aki a programot telepítette.
 • A "{group}" konstans mindig az aktuális felhasználó profiljára mutat, ellentétben az All Users profillal.
 • Minden "{common...}" konstans megegyezik a "{user...}" konstanssal.
 • A programot bármely felhasználó eltávolíthatja. (Ha egy rendszergazda telepít egy programot, akkor csak egy rendszergazda távolíthatja el azt.)

Egyéb

Vannak korlátozások arra, hogy mennyi fájlt, stb. foglalhat magában egy telepítés?

Az Inno Setup nem alkalmaz önkényes korlátokat arra vonatkozóan, hogy mennyi fájlt, parancsikont, rendszerleíró bejegyzést, stb. foglalhat magában egy telepítés. Azonban tarts szem előtt, hogy a Telepítő memóriát igényel minden egyes bejegyzéshez egy szkriptben. Például nagyjából 120 byte memóriát igényel minden egyes [Files] bejegyzés számára.

Az Inno Setup 3.x és korábbi verzióiban, a telepítések és az egyes fájlok nem haladhatják meg a 2 GB-ot, mert a legtöbb helyen nem használ 64-bites aritmetiát. Ez kijavításra került az Inno Setup 4-ben.

Pontosan mi történik, ha a felhasználó a Mégse gombra kattint a telepítés közben?

Ha a Mégsére kattintottak, a Telepítő elkezdi visszaállítani a módosításokat, az Eltávolító programhoz nagyon hasonló módon. Így soha sem marad meg egy részben telepített alkalmazás sem.


Magyar Inno Setup oldal - Copyright © 1999-2017 Pál Kornél. Minden jog fenntartva.